UNIKÁTNY MATERIÁL, KTORÝ MÔŽE KONKUROVAŤ KOŽI

UNIKÁTNY MATERIÁL, KTORÝ MÔŽE KONKUROVAŤ KOŽI

Unikátny materiál – prateľný papier

Uashmama prateľný papier na prvý pohľad prirovnávate ku koži alebo textílii. Na dotyk je jemný, poddajný a ľahký, no zároveň veľmi pevný. Je vyrobený z celulózy, výlučne z odpadového dreva. Celulóza pochádza zo Severnej Európy z oblastí s kontrolovaným výrubom stromov. Pri výrobnom procese prateľného papiera sa pridáva latex, prírodné vosky a špeciálne postupy ako napríklad sušenie. Vďaka tomu je nielen pevný a odolný, ale aj prateľný, a to opakovane.

Kombinácia tradície, inovácie a remeselného spracovania sa spojila pri vytvorení unikátneho prateľného papiera s názvom AGGO. Je pomenovaný po vnukoch a vnučkách majiteľov Emanuely a Marca. Prateľný papier je farbený výlučne rastlinnými farbivami. Najodolnejši papier /úprava TEC/ zaisťuje vodeodolnosť a úplnú nepremokavosť. Z takto pripraveného papiera sa ručne vyrezávajú diely na jednotlivé výrobky, ktoré sa ďalej ručne šijú. Pre výrobky Uashmama sú charakteristické minimalistické tvary a nadčasový dizajn, z ktorého priamo dýcha talianska elegancia.

Nosením sa papier zjemňuje a opotrebováva, tak ako koža. To isté robí metalický papier, no nezošúpe sa a nepopraská. S istotou, po šiestich rokoch testovania, však vieme, že toho prateľný papier vydrží a unesie naozaj veľa. A to hlavné -  je to udržateľný materiál.

Dve najčastejšie otázky, ktoré k uashmamkám dostávame: Čo ak mi taška zmokne? A druhá: A fakt ju môžem oprať? Bežný dážď tašku nepremočí (papier obsahuje latex a je ošetrený prírodnými voskami), no postupne materiál premokne a treba ho nechať preschnúť. Technický papier TEC a LUX je vodeodolný. Metalický povrch dlhšie odoláva vode, pretože je to ďalšia vrstva papiera. Naozaj, môžete tašku prať, a to opakovane. Jemným mydlom a celú ju namočiť v umývadle (Carry aj do pračky najemno). Pozor dajte prosím,  na kožené detaily batohov a kabeliek, tie vodu radi nemajú. TEC materiál napríklad cestovná taška Roma bag stačí pretrieť vlhkou handričkou. Niektoré tašky sú podšité organickou bavlnou.

Potraviny sú v našich vreckách v bezpečí. V minulosti sa v Toskánsku používali podobné vrecká na uskladnenie chleba- ten v nich nevyschol a vďaka priedušnosti nesplesnivel. Dnes na to máme certifikáty o zdravotnej nezávadnosti materiálu. Sme hrdé aj na certifikáty ekologickej produkcie podľa medzinárodných štandardov GOTS, Oeko- Tex Standard 100 a v neposlednom rade FSC certifikát, ktorý zaručuje, že drevo bolo vyťažené zodpovedne vzhľadom k životnému prostrediu a miestnej komunite. I to, že lesníci boli riadne a férovo zaplatení za prácu a naďalej sa vyvíjajú aktivity na dlhodobú udržateľnosť lesa.

Pranie a starostlivosť

Naše produkty sa nemusíte báť prať. Odporúčame ručné pranie. Kabelku alebo vrecko ponorte do vlažnej vody, vyperte mydlom alebo jemným čistiacim prostriedkom. Môžete použiť aj jemnú kefku. Drobné škvrny odstráňte vlhkou hubkou alebo handričkou. Po vyčistení nechajte vrecko alebo kabelku prirodzene uschnúť vyrolujte v pôvodnom tvare. Produkty, ktoré sú kombinované s kožou sú len umývateľné. Pokiaľ sa vám nepáči pokrčený efekt, môžete kabelku aj vyžehliť. Odporúčame žehliť na nízkej teplote a cez vreckovku alebo utierku.

Druhy papiera

Základný, farebný a metalický papier

Tento papier má basic, prirodzený vzhľad obyčajného papiera. Na farbenie sa používajú rastlinné farbivá. Je jemne povoskovaný prírodnými voskami.

Metalický papier má extra vrstvu papiera. Používaním na metalickej vrstve vznikajú záhyby a pokrčí sa - nepopraská však a ani sa neolúpe. Je odolnejší voči ušpineniu.

Tec & Lux Paper

Vďaka špeciálnemu spracovaniu prateľného papiera TEC alebo LUX sú produkty odolnejšie voči škvrnám, vode, napríklad aj chlpom od psov a mačiek.

Rozdiel medzi Tec a Lux: v procese výroby je Tec papier zahrievaný, čo mu dáva pevnú štruktúru. TEC materiál napríklad Roma bag stačí pretrieť vlhkou handričkou. Papier Lux prechádza niekoľkokrát procesom voskovania, vďaka čomu má kožený vzhľad, ale je hladší a mäkší ako ostatné typy papiera.

COTO materiál (prestierania)

tieto nové prestierania sú vyrobené z celulózy bavlnovníka. Vlákno pochádza z bavlnenej striže, ktorá sa považuje za odpad z bavlneného kvetu (pevné stonky kvetu). Tento odpad sme premenili na nový, odolný a umývateľný papierový materiál. Je vysoko odolný voči škvrnám z vína, oleja, paradajok a potravín všeobecne.

Prepletaný papier

Prepletaná kolekcia je dizajnová vychytávka. Papier sa po vyrezaní vo formách na pásiky, ručne prepletá. Zvnútra sa podlepí, tašky sú podšité organickou bavlnou.

 

https://uashmama.sk/wp-content/uploads/2021/09/41293973464_4361f4fb32_k-e1631271158917-300x450.jpg 
Základný farebný papier
https://uashmama.sk/wp-content/uploads/2021/09/51337617497_61622e9721_c-300x450.jpg

COTO papier

https://uashmama.sk/wp-content/uploads/2021/09/49495454138_5739d609a7_c-300x450.jpg

Technický papier

https://uashmama.sk/wp-content/uploads/2021/09/50046471576_aa1ec79486_c-300x450.jpg

Prepletaný papier

https://uashmama.sk/wp-content/uploads/2021/09/49706710028_510b43eed3_c-300x450.jpg

Metalický papier

Späť na blog