UASHMAMA je v kinách

UASHMAMA je v kinách

Máme nesmiernu radosť ! UASHMAMA je súčasťou prvého eko filmu produkovaného na Slovensku. Film sa volá  STAND UP a práve sa hrá v slovenských kinách.  Téma udržateľnosti a šetrnosti k prírode pri natáčaní nebola štábu ľahostajná a preto sa vniesla aj do samotného nakrúcania filmu STAND UP. Takzvaný „green shooting“ je v európskej kinematografii čoraz viac rozšírený a sme rady, že sa podarilo vytvoriť prvý slovenský film, pri ktorom sa okrem kvalitného výsledku myslelo aj na šetrnosť k životnému prostrediu. Styling išiel ruka v ruke s udržateľnou módou, eliminovali sa plasty pri cateringu, každý herec mal svoju fľašu s vodou.. prosto našli spôsob, ako zredukovať škodlivé následky nakrúcania na minimum.

 Hlavní predstavitelia filmu nosia uashmamky z prateľného papiera, uvidíte cestovnú tašku ROMA bag s ktorou hlavný hrdina cestuje po slovenských mestách, Julie nosí kašmírové MEMMINO a Zuzka Norisová prepletanú tašku GEMMA.

Hlavným hrdinom príbehu je Mišo (Ondrej Kovaľ), ktorý sa rozhodne opustiť stabilné zamestnanie, aby si mohol splniť sen a stal sa prvým profesionálnym stand-up komikom na Slovensku. Jeho priateľka (Zuzana Norisová) má o spoločnom živote iné predstavy, podporuje ho však a snaží sa mu pomáhať, ako sa len dá. Pôvodné Mišove plány naruší návšteva netere Julie (Caitlin Witty), ktorá nečakane pricestuje z USA. Spoločne sú nútení vybrať sa na turné po slovenských mestách, počas ktorého postupne zisťujú, že im cesta prináša výzvy, na ktoré neboli pripravení.

Vo filme sa objaví aj Elena Podzámska, Anna Jakab Rakovská, Szidi Tobias, Ady Hajdu či Peter Oszlík. Úctyhodný je však aj výpočet stand-up komikov, ktorí sa na plátne objavia a snahy hlavného hrdinu patrične okomentujú. Publikum sa môže tešiť na Michaela Szatmaryho, Jána Gorduliča, Tomáša Hudáka, Mateja Adámyho, Jakuba Gulíka a na ich kolegyňu Simonu Salátovú.

Film je v kinách od 23.júna 2022. Nenechajte si ho ujsť, veľmi príjemne sa zabavíte!

 

Späť na blog